Over mij


Mijn naam is Petra Quax, geboren op 21 juni 1963. Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik de lerarenopleiding Nederlands en Engels gaan volgen.

Na deze opleiding heb ik ruime ervaring opgedaan als lerares Nederlands binnen het voortgezet onderwijs en het Volwassenenonderwijs.


Als rode draad loopt taal door mijn persoonlijk leven en mijn loopbaan. Privé door mijn passie voor literatuur en werkmatig door taal te zien als middel om effectief te communiceren en boodschappen op de juiste manier over te brengen.


Naast het werk van studiekeuze- en loopbaanadviseur corrigeer ik op freelance basis allerlei soorten teksten zoals scripties, werkstukken, sollicitatiebrieven, rapportages, websites, reclame uitingen, manuscripten etc.

Ik vind het een geweldige uitdaging om geschreven of gesproken boodschappen meer in hun kracht te zetten door de regels van de Nederlandse taal goed toe te passen.

Als je mij vraagt waar ik blij van word dan is dat door het mij omgeven voelen met taal, mooi en correct geschreven of gesproken en waarin de toepassing van de regels zorgt voor rust en overtuiging.


Mijn grootste uitdaging ligt dan ook in werken met taal: ”Het sterker maken van boodschappen, maar ook mensen in hun schriftelijke communicatie meer tot hun recht laten komen door het juiste taalgebruik”.


Dit is precies de reden dat ik mijn kennis en ervaring met veel enthousiasme inzet voor de dienstverlening van Tekstcontrole.com.

 

Ik geniet ervan om schriftelijke communicatie zodanig te verbeteren dat de tekst en de boodschap ervan gaan stralen.OVER MIJ


Nederlandse taal loopt als een rode draad door mijn prive- en maatschappelijke leven. Eerst als lerares Nederlands en later als loopbaanadviseur. Ik verbeter teksten om personen beter voor de dag te laten komen, bedrijven representatiever te maken en niveaus op te krikken. Klik op mij of hieronder en lees mijn hele personalia.

SOORT DOCUMENTEN


Je boodschap komt alleen goed over als de taal in orde is. Profilering van jezelf of je bedrijf is gewoon belangrijk als je gezien wil worden en serieus genomen wil worden. Dat geldt bij sollicitaties, juridische kwesties, scripties, websites, etc. Kort gezegd: communicatie begint met goede taal. 

Klik hieronder om meer te lezen. 

REVIEWS


De afgelopen jaren heb ik veel personen en bedrijven geholpen met de opbouw of correctie van hun documenten. De reviews zijn oprecht geschreven door klanten. Voor sommige klanten was het een eenmalige opdracht, anderen zijn inmiddels vaste klant waarmee ik wekelijks werk. Klik hieronder om hun bevindingen te lezen.